Стартира кампания за профилактика и здраве на детските зъби
Стартира кампания за профилактика и здраве на детските зъби / Thinkstock/Getty Images

Днес в Перник с редица инициативи се дава старт на кампания за популяризиране на устната профилактика и здравето на детските зъби. Целта е да се повишат познанията и културата на обществото в областта на профилактиката на оралните заболявания при децата.

За повишаване на културата при профилактиката на оралните заболявания при децата днес в Перник са предвидени редица инициативи. Някои от тях са свързани с изнасяне на беседи и практически обучения на малчуганите. Предвижда се да се разяснят методите на орална хигиена, както и да се обясни значимостта на устната профилактика.

Кампанията, която е част от "Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18-годишна възраст", ще бъде открита с кръгла маса за обществеността в града, в която ще вземат участие представители на Българския зъболекарски съюз, както и на здравното министерство. Тя ще се състои от 12.00 ч. в Двореца на културата в града.

Час по-рано пред двореца пък е предвидено да започне детски празник "Здрави и бели зъбки", специално за присъстващите малчугани.

Кампанията по популяризиране на устната профилактика ще продължи до края на ноември като ще бъдат обхванати и градовете Добрич, Варна, Бургас, Русе, Ловеч, София, Видин, Монтана и Пловдив, информират от съсловната организация.